Contact / Vertrouwens Contact Persoon

Vertrouwens Contact Persoon

Een Vertrouwens Contact Persoon (VCP) is een eerste aanspreekpunt voor iedereen die vragen, vermoedens, meldingen en klachten heeft of aangifte wil doen met betrekking tot grensoverschrijdend en ongewenst gedrag. De VCP is aanspreekbaar voor spelers, ouders van spelers, kaderleden, vrijwilligers en bestuurders. Ze nemen meldingen aan, informeren over mogelijke vervolgstappen, verzorgen procesbegeleiding en hebben een adviesrol richting het bestuur.

Een aantal concrete voorbeelden van wanneer er contact met de VCP opgenomen kan worden:

  • seksuele intimidatie
  • agressie en geweld
  • pesten
  • discriminatie
  • interne criminaliteit

Kijk hier een korte video, als je meer wilt weten over hoe de VCP werkt

Wil je contact opnemen met één van de vertrouwenscontactpersonen van Korfbalclub Antilopen / Bloemendal Bouw, stuur dan een mail naar vertrouwenscontactpersoon@antilopen.nl

De vertrouwenspersonen bij Korfbalclub Antilopen / Bloemendal Bouw zijn Loes en Dineke. Zij stellen zich hieronder graag aan je voor.

Loes

Ik ben Loes Meijs. Ik heb binnen Antilopen verschillende functies zoals het coachen en trainen van diverse teams.

In het dagelijkse leven heb ik een eigen praktijk voor Remedial Teaching. Ik werk met kinderen tussen de 7 en 14 jaar die problemen hebben met lezen en/of rekenen. Ik begeleid deze kinderen in mijn praktijk thuis of op hun school.

Ik korfbal al vanaf mijn achtste. Eerst in Hilversum bij Altius en vanaf 1996 bij Antilopen.

Dineke

Mijn naam is Dineke Verkaik en ik ben betrokken bij KC Antilopen/Lancyr Deelen omdat onze jongste dochter hier met veel plezier korfbalt. Ik heb Antilopen leren kennen als een betrokken, sportieve en gezellige vereniging. Jullie zien mij wel eens in de kantine achter de bar of in de keuken staan.

In het dagelijks leven werk ik als NVO Orthopedagoog-Generalist met kinderen en ouders bij de UU in Utrecht en werk ik aan het onderzoek ‘Gezin en kanker’.

Ik ben blij dat ik bij Antilopen, samen met Loes, een bijdrage mag leveren aan een veilige en sociale sfeer binnen de club. Dat betekent dat je contact met mij kunt opnemen als je vragen hebt of als er dingen zijn die je niet fijn vindt. Ik denk dan met je mee hoe er op een goede manier binnen of buiten de club mee omgegaan moet worden.

Dineke en Loes werken samen met de Corina Jantzen, de VCP-er van LHV. Mocht je met een onafhankelijke vertrouwenscontactpersoon willen praten, dan kun je deze vinden op de site van LHV.