Actueel / Nieuws / Antilopen / Bloemendal Bouw komt tekort tegen MIA

Antilopen / Bloemendal Bouw komt tekort tegen MIA

woensdag 27 september 2023

Afgelopen zaterdag stond het onderonsje tegen MIA uit Amersfoort op het programma. Na de overtuigende winstpartij van vorige week was het gevoel in de groep goed en gingen ze de strijd aan om ook deze week de winst binnen te slepen. De reserves hadden op het Burg. Buiningpark in Leusden hun meerdere moeten erkennen in Dalto / Klaverblad Verzekering 4. Langs de lijn in Amersfoort waren vele supporters uit Leusden te vinden. Het bleek een spannende wedstrijd te worden waarbij de ploeg uit Leusden aan het kortste einde trok.

Al gauw werd duidelijk dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden en verdedigend elkaar goed onder controle hielden. Het eerste doelpunt werd pas na 5 minuten genoteerd door MIA. Dit werd snel teniet gedaan door Laura, die goed op schot bleek die middag, 1-1. Bart scoorde de 1-2, wat uiteindelijk de enige voorsprong is geweest van de ploeg uit Leusden. MIA scoorde er drie op rij, waarop Bart een antwoord had met een schot, 4-3. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren beide ploegen scherper. Nadat MIA de 5-3 had gescoord kwam Tygo in het veld op de plaats van Len. MIA scoorde de 6-3, waarop Laura de 6-4 maakte. Het werd 8-4, maar Antilopen scoorde drie snelle goals door Laura, Rens en Denise. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gemaakt door MIA. Ruststand 9-7.

In de rust werd Rens vervangen door Len. De score in de tweede helft werd geopend door Laura, 9-8. MIA scoorde de 10-8, waarop Jorg gelijk de aansluiter maakte, 10-9. Na de 11-9 werden Jorg en Tygo van vak gewisseld. Laura maakte de 11-10. MIA liep weer uit naar 2 punten. Femke kwam er aanvallend in voor Lina en door goals van Tygo en Bart werd de stand gelijk getrokken, 12-12. Lina kwam weer in de ploeg voor Femke. Met 2 goals van MIA en een goal van Bart stond het 8 minuten voor tijd 14-13. Antilopen kreeg meerdere mogelijkheden, maar helaas kon de gelijkmaker niet worden gemaakt. MIA schoot het verschil weer op 2 en in de laatste seconde scoorde MIA het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand 16-13.

Al met al een zeer spannende wedstrijd, waarbij duidelijk werd dat er bij de return zeker mogelijkheden zijn voor de ploeg uit Leusden. Komende zaterdag komt Synergo op bezoek. In de heenwedstrijd kon lang worden aangeklampt, maar bleven de punten in Utrecht. Zaak voor de ploeg van Wouter van Brenk en Dennis Lijnsveld om de punten in Leusden te houden. Zaterdag 30 september om 16:15 op het Burg. Buiningpark in Leusden. De reserves spelen om 14:15 in Ermelo tegen Dindoa 2.

Doelpuntenmakers: Laura 5, Bart 4, Denise, Rens, Jorg en Tygo allen 1.