Actueel / Nieuws / Antilopen / Bloemendal Bouw wint eerste thuiswedstrijd voor oog van nieuwe hoofdsponsor

Antilopen / Bloemendal Bouw wint eerste thuiswedstrijd voor oog van nieuwe hoofdsponsor

dinsdag 19 september 2023

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma voor de ploeg uit Leusden. Vanwege een opschudding van de pouleindeling komt het team dit najaar uit in de hoofdklasse. Met een vijftal nieuwe gezichten strijdt de ploeg van duo Wouter van Brenk en Dennis Lijnsveld voor lijfsbehoud. Nadat de eerste wedstrijd helaas was verloren van Synergo uit Utrecht, stond Odik uit Barneveld op het programma, met oud-hoofdcoach Ruud van de Hoef aan het stuur. De wedstrijd van de reserves werd niet gespeeld, vanwege een trieste omstandigheid bij de tegenstander. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de nieuwe hoofdsponsor Bloemendal Bouw in het zonnetje gezet en werd de nieuwe sponsorkleding gepresenteerd aan het publiek.

Al gauw bleek dat de spelers uit Leusden er zin in hadden om het publiek te vermaken en schoten uit de startblokken. Via Bart, Jorg en Rens werd het 3-0. Nadat Odik een eerste doelpunt op het formulier noteerde, herhaalden deze mannen dit en volgde ook Odik, 6-2. Bart liet zien dat hij op scherp stond en scoorde tweemaal. Len werd mooi vrijgespeeld door Rens en beloonde de actie met een goal, 9-2. Hierna brak met name verdedigend een slordige fase aan en kon Odik in lopen. Bart scoorde de 10-4 en 11-6, waarna Odik de laatste twee goals van de eerste helft scoorde. Ruststand: 11-8.

De tweede helft werd niet scherp begonnen. Odik opende de score en Bart deed dit voor Antilopen, 12-9. Met twee goals kwam Odik op een punt verschil, 12-11. Dit gaf de coaches reden tot wissels en Tygo en Mare kwamen er in voor Len en Lina. Deze wissels hadden het gewenste effect, want Tygo wist direct te scoren. Quinty liet van zich horen en schoot tweemaal achter elkaar raak, waarna Tygo nogmaals de korf wist te vinden 16-11. In deze periode vonden er een aantal wissels plaats, Laura en Kristina werden van vak gewisseld, en Lina werd verdedigend ingezet. Dit sorteerde het juiste effect, want Antilopen liep uit naar 19-11 via Tygo, Bart en Jorg. Odik deed nog iets terug, maar de eindstand werd bepaald door Rens en Bart op 21-12.

Al met al een verdiende overwinning voor de hoofdmacht van Antilopen. Met name de verdedigende druk in de tweede helft en de intensiteit waarmee gespeeld werd biedt perspectief voor het verdere seizoen.

Komende week staan de buren uit Amersfoort op het programma. Zaterdag 23 september 15:30 bij MIA. Het tweede speelt thuis om 12.45 tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen 4.