Actueel / Nieuws / Antilopen stopt met Dropbox

Antilopen stopt met Dropbox

vrijdag 10 februari 2023

Schrik niet! Wij hadden geen aandelen en je mag gewoon Dropbox blijven gebruiken als je dat wil. Dit bericht is voor iedereen die een onderdeel uitmaakt van ons kader. Zit je in een commissie of ben je één van de Clubmanagers lees dit artikel dan goed door.

Als bestuur hebben we een tijd geleden Google Workspace voor non-profit organisaties geregeld. Ten opzichte van Dropbox biedt dat ons als club veel meer opslagruimte en de kans om belangrijke documenten op een centrale plek te archiveren. Ook maken we graag gebruik van de overige producten van Google. Bijvoorbeeld Documenten en Sheets, hierin werk je eenvoudig tegelijk samen in een document. Een agenda, die gebruikt kan worden om het jaarplan in weg te zetten en als laatste zijn de mailboxen erg handig, uiteraard wel met @antilopen.nl als domein. Zo kunnen we gemakkelijk communiceren en bereiken we de juiste mensen.

De website is nieuw en dit is ook het moment om de workspace actief in gebruik te nemen.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Het bestuur heeft voor vele commissies al een account aangemaakt en een gedeelde drive ingesteld. Hier zit automatisch ook een mailbox bij. We hebben geprobeerd iedereen daarover in te lichten. Heb jij met je commissie nog geen toegang? Mail dan snel naar bestuur@antilopen.nl. Zo is jouw commissie helemaal up-to-date.

Elke commissie heeft een eigen Google drive, daar kun je alle bestanden op zetten die nuttig zijn voor het commissiewerk. Daarnaast hebben jullie een gedeelde drive (te vinden bij gedeelde drives), deze is aangemaakt door het bestuur. Graag willen wij dat iedereen belangrijke documenten daarin plaatst. Zo blijven deze documenten beschikbaar voor bijvoorbeeld opvolgers. Hierbij denken we onder andere aan jaarplannen en draaiboeken.

Werkt jouw commissie nog met Dropbox? Maak dan op de drive een mapje aan, bijvoorbeeld archief, en sleep dan in één keer je hele Dropbox naar Google Drive. Wil je hier hulp bij of heb je andere vragen? Mail dan even met bestuur@antilopen.nl. Uiteraard kun je de vragen ook gewoon stellen als je mij (Gert-Jan) tegenkomt in de kantine.

Waarschijnlijk vraagt dit op dit moment even een aantal handelingen en wat gewenning, maar wij zijn er van overtuigd dat dit ons verder brengt op het communicatieve gebied.

Dit is een lijst van accounts die we tot nu toe gemaakt hebben. Kun je nog niet in één van deze accounts, neem dan contact op. De mail komt namelijk vanaf nu in de mailboxen terecht (let altijd op de spam). Heb je nog een account nodig? Met een paar klikken heeft jouw commissie ook een handige Google omgeving, neem hier ook contact voor op.