Actueel / Nieuws / B1 naar NK 1e klasse in Enschede

B1 naar NK 1e klasse in Enschede

maandag 10 juni 2024

Tot in de laatste minuut was de spanning om te snijden, bleef het hoofd koel en werd het kampioenschap een feit. Beloning: deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor B- jeugd in de 1 klasse.

Een jaar geleden werd in de B, met B1 en B2, besloten het breedtekorfbal in te ruilen voor wedstrijdkorfbal. Via een Wildcard mocht Antilopen B1 vervolgens in de zaal en op het veld uitkomen in de 1e klasse. Was onze ambitie te groot, of waren we hier gewoon aan toe?

Op het veld werd prima meegedraaid en een tweede plek veroverd. We hielden ons prima staande. In de zaal was het iets steviger, spelend tegen ploegen die hoofdklasse-ervaring in de DCB-jeugd hadden opgedaan, maar de 5e plek was dik verdiend. En dat deze poule een zware was, blijkt zo.

Dit voorjaar op het veld bekende tegenstanders uit de zaal met Sparta en Spirit, en Synergo als onbekende. Het kwam op de laatste wedstrijd aan, uit bij Spirit, de nummer 2. Een gelijkspel was voor ons voldoende. Je had erbij moeten zijn om de wedstrijd te ervaren maar het mag geraden worden. 14-14! Dus Cruijff in het kwadraat: Gelijk is genoeg.

Daarmee niet alleen kampioen, maar volgende week zaterdag 15 juni ook deelnemer op het NK 1e klasse voor B-ploegen. Directe tegenstanders in toernooivorm nog onbekend, maar present zijn De Meeuwen en KVZ, die we nog vanuit de zaal kennen. Vandaar die zware poule. Programma volgt nog.

Hoe mooi om op zo'n podium als speler, team en vereniging te mogen shinen. En wat graag horen we daar: Kom laat je horen, voor Antilopen!!! Dus wees erbij en support onze B1.

Supporters

Je kunt je aanmelden om met de bus mee te gaan. De bus vertrekt om 08:15 uur vanaf de kantine van Antilopen / Bloemendal Bouw en gaat vanuit Enschede terug naar Leusden om 16:30 uur. Kleine bijdrage, ROOD-ZWARTE dag samen maken!

Meld je hier aan