Actueel / Nieuws / Collectief sterk Antilopen/Bloemendal Bouw verslaat Woudenberg

Collectief sterk Antilopen/Bloemendal Bouw verslaat Woudenberg

dinsdag 14 maart 2023

Na een belangrijke eerste overwinning vorige week, stond in speelronde 5 de derby tegen Woudenberg op het programma.

In een volle sporthal Buiningpark kwam de wedstrijd enigsinds voorzichtig op gang. De bezoekers lieten als eerste een doelpunt noteren (strafworp), gevold door scores van Matthijs en Jorg: 2-1. Een sterke fase van de rood-zwarte formatie brak aan, met na 12 minuten spelen een 8-4 voorsprong op het bord. De daaropvolgende vijf minuten bleken te passief aan Antilopen/Bloemendal Bouw zijde, waar Woudenberg met vier snelle doelpunten dankbaar gebruikt van maakte: 8-8. Topscorer Matthijs doorbrak op het goede moment de situatie: 9-8. Op en neer golvend via 10-10, 12-12 en 14-12, werd na een enerverende 1e helft met een 16-14 ruststand de kleedkamers opgezocht. Bij Antilopen/Bloemendal Bouw tevredenheid, maar tegelijkertijd wat bijsturing op details voor de 2e helft.

Direct na rust 17-14 door Lina en vijf minuten later de 18-16 van Bart. Na twee treffers van de bezoekers (18-18) een mooi afstandsschot van Kristina: 19-18. Toen brak de middenfase van de 2e helft aan en daarin leek Woudenberg het initiatief naar zich toe te trekken, via 19-21 en 20-22. Met de fatale vijf minuten recentelijk tegen MIA in het achterhoofd, was het zaak om te blijven volharden in het strijdplan. Aanvoerder Jorg nam de ploeg organisatorisch op sleeptouw en schoot daarnaast koelbloedig de belangrijke 22-22 door de korf. Bart deed dat even later ook: 25-25.

Ondertussen was Mattijs al twee keer verdedigend ingebracht, om daar de situatie te versterken en Tygo volledig te laten focussen op zijn aanvallende spel. Het gewenste effect, want laatstgenoemde noteerde in de eindfase twee cruciale treffers. De laatste vijf minuten nam Antilopen/Bloemendal Bouw het heft definitief in handen. Het energieniveau in de sfeervolle sporthal steeg en onze vele supporters, van jong tot oud, voelden dat haarfijn aan. De ploeg had dat extra zetje in de rug nodig om deze kraker tot een goed einde te brengen. Onder deze druk toonde de altijd in beweging zijnde Mare, nog altijd pas 16 jaar jong, zich weer zeer stabiel.

Op 25-25 leken Tygo (ondanks een wat uit balans geraakte relatie met de arbiter) en Lina de wedstrijd op slot te gooien: 27-25. Woudenberg wilde echter nog niet capituleren: 27-26. Matthijs rondde een subtiele onderhandse bal dichtbij de korf af: 28-26. Maar toch nog een strafworp tegen, met tevens een gele kaart en bijbehorende tijdstraf voor Bart tot gevolg: 28-27. Dus Rens nog 45 seconden binnen de lijnen voor Bart. Maar direct daarna uitgerekend Quinty die de genadeklap uitdeelt, met een afstandsschot vanuit het achterveld. Een bevestiging dat het er niet altijd om gaat hoeveel je scoort, maar ook op welk moment. Eindstand: 29-27.

Niet geheel onlogisch veren onze supporters na het laatste fluitsignaal op, om de ploeg toe te juichen. Andersom een applaus vanaf de vloer richting de tribunes, als dankbaarheid voor de belangrijke support gedurende de hele wedstrijd. Een 'vol huis' deed de ploeg zichtbaar goed. Resume: een enerverende avond, intensiteit, veerkracht en twee belangrijke punten rijker.

"Onze ploeg toont het hele seizoen al een goede teamgeest, maar vandaag was ook de juiste dosis veerkracht doorslaggevend. Vooral ons dameskwartet, met Lina voorop, speelde fantastisch", concludeerde de staf na afloop.

Aan het begin van het seizoen heeft de staf bewust niet gesproken over een harde doelstelling t.a.v de ranglijst. Er is gekozen om met de verjongde selectie te focussen op drie pijlers, die de basisafspraken vormen om wekelijks aanspraak te kunnen maken op een resultaat. Het is duidelijk dat deze groep zich ontwikkelt. Zeker ook de (zeer) jonge spelers/speelsters van het 2e. Daar doet de wat ongelukkige nederlaag van het 2e dit weekend niets aan af.

De laatste weken is er gedwongen veel geschoven, maar de groep is breed en gemotiveerd. In de wetenschap dat Wouter, Rens en Laura op de weg terug zijn van ieder hun eigen langdurige hersteltraject, geeft het totaalbeeld veel vertrouwen voor het nieuwe jaar.

Volgende week speelt de Antilopen/Bloemendal Bouw selectie de laatste wedstrijden van 2023. Het 1e speelt in Maartensdijk tegen Tweemaal Zes en het 2e gaat in Alphen a/d Rijn op bezoek bij Tempo 3. Aanvang: 18.10 uur en 16.25 uur.