Actueel / Nieuws / Offday voor Antilopen / Bloemendal Bouw tegen Synergo

Offday voor Antilopen / Bloemendal Bouw tegen Synergo

woensdag 4 oktober 2023

Zaterdag stond de eerste return op het programma tegen Synergo uit Utrecht. De heenwedstrijd werd nipt verloren met 21-19, maar de ploegen waren een paar weken geleden aan elkaar gewaagd. Reden genoeg om met optimistische blik de wedstrijd in te gaan. Tot in de tweede helft kon de ploeg uit Leusden aanhaken, maar moest in de tweede helft zijn meerdere erkennen. De reserves hadden eerder op de dag tegen Dindoa 2 hun meerdere moeten erkennen.

Met een nazomerzon en een prettige temperatuur begon de ploeg van Dennis Lijnsveld en Wouter van Brenk in een ietwat gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. In de aanval stonden Lina, Kristina, Jorg en Bart en in de verdediging Denise, Laura, Rens en Len. Na een snelle goal van Synergo counterde Lina met een schot, 1-1. Dit was de laatste keer dat Antilopen op gelijke hoogte stond met Synergo. Nadat Synergo drie keer had gescoord, vonden Bart en Len de mand, 3-4. Na de 3-5 schoot Jorg de aansluitingstreffer erin, 4-5. In het tweede deel van de eerste helft wist de ploeg uit Leusden niet meer te scoren, terwijl de ploeg uit Utrecht dat nog driemaal deed. Ondertussen was Tygo er in gekomen op de plek van Len. Ruststand, 4-8.

Na de thee liet Bart zien dat hij had opgelet bij de bespreking en schoot direct raak, 5-8. Hierop volgde een snel doelpunt van Synergo. Len werd in de ploeg gebracht voor Jorg en Jorg verving op zijn beurt Tygo. Twee goals van Rens zorgde ervoor dat de aansluiting werd gevonden en het publiek ging erachter staan, 7-9. Helaas brak er een doelpuntloze periode aan van tien minuten, waarbinnen Synergo 7 keer wist te scoren, 7-16. Rens maakte de 8-16, waarop Synergo drie keer scoorde. Intussen was Tygo ingebracht op de plek van Bart. Mare en Marit kregen een paar minuten speeltijd, op de plaats van Laura en Denise. Rens maakte het laatste doelpunt voor Antilopen, waarna Synergo de eindstand bracht op 9-21.

Al met al een teleurstellende zaterdag voor de selectie van Antilopen / Bloemendal Bouw. Zaak is om de rug te rechten en toe te werken naar komende zaterdag. Dan staat de belangrijke wedstrijd tegen Odik uit Barneveld op het programma. Aanvang van de wedstrijd is 15:30 op sportpark Oosterbos in Barneveld.

Het tweede speelt dinsdagavond een inhaalwedstrijd tegen De Meeuwen 2, aanvang 20:30 op sportpark Putter Eng in Putten. Zaterdag speelt het tweede weer tegen De Meeuwen, aanvang 13:00 op het Burg. Buiningpark in Leusden.

Doelpuntenmakers: Rens 4, Bart 2, Lina, Len en Jorg 1.