Actueel / Nieuws / Planning verduurzamingsverbouwing kantine

Planning verduurzamingsverbouwing kantine

woensdag 20 maart 2024

We gaan van start met de verduurzaming van de kantine! De Stichting Clubgebouw Buiningpark, dat over het beheer van ons clubhuis gaat, heeft besloten dat ons pand aan verduurzaming toe is. Zowel het bestuur van LHV als ons eigen bestuur hebben ingestemd met de plannen die zijn gemaakt.

Wat gaan we doen?

In het gebouw wordt een warmtepomp geïnstalleerd. Deze pomp gaat onze CV vervangen. Daarnaast wordt er een nieuw verwarming/koelsysteem geïnstalleerd. Dit systeem gaat onze kantine opwarmen tijdens de koude dagen en zal onze kantine juist koeler houden tijdens de warme dagen.

Ook komen er op het terras twee airco units te staan. Deze zullen met een nette bekisting direct tegen het gebouw komen te staan. Hierbij zal geen praktische ruimte verloren gaan.

De warmtepompinstallatie komt aan de voorkant van het gebouw op het platte dak te staan. De boilervaten krijgen een plek in de huidige opbergruimte naast het schoonmaakhok.

Wanneer gaan we dit doen?

Afgelopen week is de concrete planning gedeeld met het bestuur en deze delen we graag met jullie. De werkzaamheden staan gepland in week 14 en 15. Van 2 tot en met 5 april gaan ze beginnen met de werkzaamheden. Deze duren volgens de planning anderhalve week. In week 15 zal er van 8 tot en met 10 april niet gedoucht kunnen worden in het clubgebouw. Daarna is de installatie voltooid en kan er weer gebruik worden gemaakt van de douches.

Heb je vragen over de verbouwing? Dan kun je terecht bij Josien.