Actueel / Nieuws / Wouter ter Maten komend seizoen terug bij Antilopen

Wouter ter Maten komend seizoen terug bij Antilopen

vrijdag 7 april 2023

Wouter ter Maten kijkt uit naar nieuw hoofdstuk bij Antilopen
Het gonsde al een tijdje door de Buiningpark sporthal: zou Wouter ter Maten na 6 seizoenen afwezigheid terugkeren naar Antilopen? Afgelopen weekend volgde het verlossende antwoord, een volmondig ‘ja’! Daarmee keert de 29-jarige schutter volgend seizoen terug naar zijn oude nest, waar Wouter al 5 seizoenen in de selectie achter de rug heeft.

Voor wie Wouter nog niet goed kent: Wouter is zoon in het korfbalgezin ter Maten, met zus Lisa (spelend in Antilopen 3) en ouders Frans en Anita (beiden ook lang in de selectie gespeeld hebbend). Vader Frans was zelfs coach van Antilopen 2 op het moment dat Wouter van de A-junioren naar de selectie kwam. De lange korfballer woont in Amersfoort samen met zijn vriendin Josien, die wij dan weer kennen als actieve vrijwilliger en speelster van Antilopen 4. Hij werkt als energieconsultant, waarbij hij bedrijven adviseert bij energievraagstukken, zowel vanuit financieel als vanuit duurzaamheidsoogpunt.

Wouter vertrok in 2017 naar KV Wageningen, dat uitkomt in de Hoofdklasse. “Ik was benieuwd waar mijn korfbalplafond lag, wat ik zou kunnen bereiken. In 2017 stopten bij KV Wageningen enkele belangrijke spelers en werd er een nieuw team gebouwd, waarin ik de kans kreeg om me te bewijzen.” En met succes; Wouter speelde zich meteen in de basis en wist zich meer dan staande te houden op het toen op-1-na-hoogste korfbalniveau. Met een bijna geheel nieuw team eindigden ze bovenin de middenmoot. Het jaar daarop volgde het hoogtepunt; kampioenschap in de Hoofdklasse en daarmee de plaatsing voor de play-offs voor promotie naar de Korfbal League. “We speelden toen voor het eerst in onze nieuwe accommodatie Het Binnenveld en hebben dat hele reguliere seizoen geen thuiswedstrijd verloren. Het was heel gaaf om de play-offs te mogen spelen, die we helaas verloren van Groen-Geel.”

En waarom dan terug naar het vertrouwde nest? “Vanwege het vele reizen heb ik besloten om bij Wageningen te stoppen. Bij de afweging waar ik zou gaan spelen, merkte ik dat ik het idee om bij m’n oude club nog van waarde te kunnen zijn, het belangrijkste vond. En uiteraard ook vanwege de gezelligheid!”

En we kunnen zeker wat verwachten van de ervaren kracht. “Ik kijk ernaar uit om de Antilopen selectie te helpen ontwikkelen met mijn ervaring van de afgelopen jaren. Door een nieuwe wind te laten waaien en hierbij een scorende rol te kunnen pakken. Want zeg nou eerlijk: Antilopen kan hoger spelen dan nu het geval is, toch? Ik hoop dat ik eraan kan bijdragen dat we weer een volle hal gaan trekken!”

Wij kijken ernaar uit om dit ‘kind van de club’ weer op de eigen velden te kunnen bewonderen. Wouter: welkom terug en veel succes!

Portret Wouter ter Maten