Actueel / Nieuws / Antilopenkamp 2024, daar wil je bij zijn!

Antilopenkamp 2024, daar wil je bij zijn!

maandag 4 maart 2024

Na een buitengewoon geslaagd kamp in 2023 zijn we blij aan te mogen kondigen dat ook in 2024 er weer een Hemelvaartskamp op het programma staat. Natuurlijk zal dat voor de meeste Antilopers geen verrassing zijn, het kamp wordt immers al sinds 1984 jaarlijks georganiseerd! Vorig jaar verhuisden we op het laatste moment nog noodgedwongen naar een nieuwe locatie, dat bleek een geluk bij een ongeluk want de nieuwe locatie bleek geweldig: dichtbij Leusden, genoeg rust en ruimte, goede faciliteiten en een kritische terreinbeheerder om onze kampbaas Irene wat uitdaging te bieden!

Voor wie?

Het Antilopenkamp is een echt familiekamp. Het kamp is voor Antilopenleden maar ook voor familie van leden, vrienden en oudleden. Kortom iedereen die een band heeft met Antilopen mag mee! En het leuke is, er gaan dus ook heel veel verschillende mensen mee. Diverse gezinnen van jeugdleden hebben inmiddels ontdekt hoe leuk het is om aan te sluiten en nieuwe vrienden te maken. Jeugdleden, waarvan de jongere categorie goed begeleid wordt, en de oudere jeugd tot in de pensioengerechtigde leeftijd, alle leeftijden en doelgroepen zijn vertegenwoordigd. En met doorgaans tussen de 100 en 150 kampgangers vindt iedereen aansluiting.

Wat gaan we doen?

Hoewel er natuurlijk zo nu en dan een balletje op een korf wordt gegooid, is het geen korfbalkamp waar alleen maar gekorfbald wordt. Wel staat het koppelschieten als activiteit al jaren op het programma. Leuk voor jong en oud, voor getalenteerde korfballers maar zeker ook voor mensen die nog nooit een bal hebben geschoten. Ook de andere activiteiten die worden georganiseerd zijn voor iedereen geschikt en iedereen mag meedoen. De activiteiten bestaan bijvoorbeeld uit zeskamp, een bosspel, nachtspel en bij mooi weer waterspelen!
Het Antilopenkamp is een echt kamp waarin we samen met elkaar leuke dingen doen, maar waarin ook voldoende tijd is om lekker te ontspannen, bij te praten en nieuwe mensen te leren kennen. Voor de kinderen is er een jeugdkamp dat iets korter is dan het complete kamp. Tijdens dit jeugdkamp zorgt de leiding voor de kinderen, van opstaan tot naar bed gaan, met de tanden gepoetst. Die kinderen zijn ook voor en na het jeugdkamp welkom, maar dan onder begeleiding van hun eigen ouders of verzorgers. Op de speciale kampsite vind je alle informatie die je nodig hebt, bijvoorbeeld over leeftijden en prijzen.

Rode draad tijdens de kampdagen zijn de maaltijden, drie keer per dag, waarbij we met allen aan lange tafels zitten. We hebben een groepje enthousiaste koks die het leuk vinden om 1 keer per jaar voor een grote groep te koken. We hebben een paar grote tenten bij ons met onze kampkeuken en een plek om activiteiten te kunnen doen met een dak boven ons hoofd.

Wanneer gaan we?

Ouderenkamp
Het ouderenkamp start op 8 mei 2024, de dag voor Hemelvaart om 20.00 uur. De bedoeling is dat je voor die tijd bent gearriveerd en je tent hebt opgezet. Voor die tijd ben je ook van harte welkom, vanaf het begin van de middag zullen de eerste mensen van de kampcommissie er al zijn. Dus als je al vrij bent kan je gerust al afreizen naar het kamp. We gaan er wel vanuit dat als je in de middag al aankomt je ons ook een handje helpt met het opbouwen en inrichten van het kamp. Het kamp eindigt op zondag. We genieten met zijn allen nog van een laatste brunch, pas daarna gaan we met zijn allen opruimen en naar huis. Het kamp eindigt dan op zondag rond 12.00 uur.

Jeugdkamp
Het jeugdkamp start op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) met de lunch om 12 uur. Je ouders mogen dan nog even mee eten om daarna afscheid te nemen. Voordat het kamp begint volgt er nog een mailing met een laatste uitleg en instructies. Het kamp eindigt zaterdagavond na de BBQ rond 20:00 uur.

Eten

Een Antilopenkamp is altijd vol pension! Dus beginnen we donderdagmorgen met een ontbijt en eindigen we zondag met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Daartussen genieten we van drie maaltijden per dag. Op zaterdagavond is dit een BBQ. Op donderdag- en vrijdagavond komt er altijd een heus 3-gangen menu op tafel. We maken van het eten altijd echt een feestje. Een paar enthousiaste koks zetten altijd een smakelijk menu op tafel.

Inschrijven of meer weten?

Klik op de onderstaande link om rechtstreeks door te gaan naar de Kampwebsite. Daar vind je alle details die je nodig hebt en kun je je opgeven!

Ga naar de kampwebsite